• FORRÓDRÓT
    • REGISZTRÁCIÓ
    • BEJELENTKEZÉS
Ez a tartalom 288 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Csütörtökig lehet benyújtani a társaságiadó-bevallást

2018. 06. 04.

A vállalkozásoknak május 31-ig - csütörtökig - kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást valamint gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az adóhivatal közleménye szerint az elmúlt adóévre vonatkozó társaságiadó-bevallást az egyszeres, illetve a kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt a 1729 számú nyomtatványon kell benyújtaniuk a NAV-hoz.
   

Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva), a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) először választóknak a 1771-es bevalláson kell számot adniuk a választást megelőző, 2017-es társasági adójukról. A határidő ebben az esetben a mérlegfordulónap utáni ötödik hónap utolsó napja.
   

Azok a nonprofit szervezetek valamint egyházi jogi személyek, amelyeknek tavaly nem volt vállalkozásból származó bevételük, vagy ahhoz kapcsolódó, elszámolható költségük, ráfordításuk - azaz nincs társaságiadó-alapjuk -, május 31-ig kiválthatják a társaságiadó-bevallást a TAONY nyilatkozattal.
   

A NAV a közelgő bevallási határidőre figyelmeztetve 67 ezer olyan vállalkozásnak küldött elektronikus levelet, amelyek tavaly nem, vagy késedelmesen nyújtották be társaságiadó-bevallásukat vagy beszámolójukat.
   

A beszámolók letétbe helyezésének és közzétételének határideje szintén május 31. A beszámolókat 2016. december 1-jétől kizárólag az Online Beszámoló- és Űrlapkitöltő Rendszeren keresztül (OBR) lehet benyújtani, amely elérhető az Igazságügyi Minisztérium honlapjáról (https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes).

 

(MTI)

Tudjon meg mindent a 2019-es adótörvényekről!
Olvasson az összes adóváltozásról egy helyen, több mint 100 oldalas ADÓ/TB különszámunkban - jogszabályi hivatkozásokkal és szakértői magyarázatokkal együtt.

Ha már előfizetőnk, kérjük, jelentkezzen be és keresse a különszámot a magazinok között.

Előfizetés nélkül pedig kérje a kiadvány hozzáférését ingyenes regisztrációval!