Ez a tartalom 66 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Így ösztönöznek a felelős munkáltatók

2024. 02. 21.

Az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulásokat a vállalatok juttatási és cafetéria rendszerében egyre több felelős vállalatvezető teszi elérhetővé a dolgozók számára. Nem véletlen, hiszen számos indok szól amellett, hogy a vállalatok aktívan támogassák dolgozók előtakarékosságát.

A leginkább ismert érv a vállalati hozzájárulás mellett, hogy a pénztári hozzájárulás nettó értéke a dolgozó Pénztártag által igénybe vehető 20%, akár 150.000 forintos SZJA kedvezmény miatt kedvezőbb, mint ha ugyanazt az összeget bérként kapnák a dolgozók.

Az önkéntes nyugdíjpénztári támogatás sokkal többről szól, mint az adóelőny!

Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár által kínált szolgáltatásokkal növelheti a dolgozók lojalitását és hozzájárulhat a stresszmentes – a kiszámíthatóbb nyugdíjas évek miatti nyugalommal folytatott - munkavégzés által a termelékenységhez is.

A felelős munkáltatóknak kiemelt szerepe van a dolgozók tájékoztatásában és saját öngondoskodásra buzdításában is. A munkáltatók edukációs és támogató szerepe a dolgozók nyugdíjas éveire való felkészülésében nemcsak a cég jövőképére és brandjére gyakorol pozitív hatást, hanem erősíti a dolgozók és a vállalat kapcsolatát is.

 
 

Építse be a nyugdíjpénztári juttatásokat ösztönzési rendszerébe!

Kifizetődő hozzájárulni a munkavállalók jövőjéhez és biztonságához, ezért egyre többen már-már magától értetődően támogatják dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait. Növelje a cég iránti lojalitást, a munkavállalói motivációt és a vállalat hatékonyságát azzal is, hogy munkavállalójának tagdíjfizetési kötelezettségét részben vagy egészben átvállalja. A munkáltatói hozzájárulás fő előnyei:

  • Bruttó bérként adózó, szja kedvezménnyel támogatott, munkavállalói lojalitást növelő béren kívüli juttatási forma.
  • A munkavállaló 20% adóvisszatérítésre jogosult a munkáltatói hozzájárulás nettó összege után
  • Azonos összegben, vagy a munkabér azonos százalékában, illetve a választható cafetéria rendszer keretében adható.
  • Nyugdíjas munkavállalók számára is kínálható.
  • Megoldás a munkavállalóknak nyugdíjas éveikben a jövedelem kiegészítésére.
  • Bér és juttatás adózása 2024-ben:

 

Ha nem munkaviszonyban álló kollégáknak, vagy differenciálhatóbb megoldást keres, akkor is van jó megoldás! Az úgynevezett támogatói adomány differenciálható munkáltatói juttatás. Kiválóan alkalmas jubileum, törzsgárda-jutalom, szolgálati idő elismerése, prémium célra. Jellemzői:

  • Differenciálható személyenként és a juttatott összegben is.
  • 20% adó-visszatérítésre jogosult a Pénztártag az adomány alapján is.
  • Rendszeresen és alkalmanként, egész évben nyújtható.
  • Meghatározhatja, hogy az adományt mely munkavállalói és tagsági körnek kívánja nyújtani.
  • Azon Pénztártagok részére is biztosítható, akik a céggel nem állnak munkaviszonyban pl. megbízási szerződéssel foglalkoztatottak.
  • Független a munkáltatói hozzájárulástól.
  • Juttatási hatékonyság kalkulációs példa, átlagos 1 havi, bruttó 400.000Ft-os munkáltatói  juttatás esetén:

 

Összességében elmondható, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári juttatások támogatása nemcsak a vállalatok és dolgozóik közötti bizalmat és kapcsolatot erősíti, hanem hosszú távon mindkét fél számára előnyös lehetőségeket kínál a nyugdíjas évekre való felkészülésben és biztonságban.

***
 

Gondoskodjon a jövőjéről!

Most nyerhet is a nyugdíjcélú gondoskodással:  Öné lesz a 150 000 forint értékű Hunguest Hotels ajándékkártya, vagy a 20 db 15000 forint értékű Media Markt elektronikus ajándékkártya egyike?

Tudatos döntéssel most gondoskodhat nyugdíjas éveiről és nem csupán a 20%, akár 150.000 forintos adókedvezmény miatt éri meg növelni a nyugdíjpénztári megtakarításokat. Pénztártagjaink most értékes nyereményeket is hazavihetnek! Nem kell mást tennie, mint 2024.06.30-ig Pénztártagként regisztrálni promóciós játékunkba, feliratkozni a pénztári e-mail hírlevelekre és befizetéseivel gyarapítania saját vagyonát az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztárban.

Hívja fel családtagjai és ismerősei figyelmét is a lehetőségekre! Részleteket keresse a www.mbhnyp.hu oldalakon az akciók menüben.

Részletekért keresse weboldalunkat.                                                                                       

Kövessen minket a közösségi médiában is: facebook.com/mbhpenztarak

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár

www.mbhnyp.hu

Adópraxis (2024-02-21)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!