Ez a tartalom 1007 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Fontos határidő a civilszervezeteknek

2021. 05. 27.

Május 31-éig kell elszámolniuk a civilszervezeteknek a 2019-ben kapott 1%-os támogatásukról, amennyiben jövőre is szeretnének a felajánlásból részesülni. Lényeges határidőről van szó, mert ha a szervezet a határidőig a közleményt nem nyújtja be, illetve a a NAV felhívása ellenére nem javítja, kizárják a 2022. évi kedvezményezettek közül.

Hónap végéig kell elszámolniuk a 2019-ben 1 százalékos felajánlásokban részesült civilszervezeteknek. Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a ’KOZ közleményt május 31-ig. 

A 19KOZ közleményben mindazon a szja 1 százalékos összeg felhasználását jelölni kell, amit a NAV 2019. január 1-jétől 2019. december 31-ig kiutalt a kedvezményezettnek, illetve amit a kedvezményezett a 18KOZ közleményében tartalékolt. 
A közleményt, melynek kitöltési útmutatója a NAV honlapjáról letölthető, május 31-ig, elektronikus úton kell elküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Amennyiben a civilszervezet jogutód nélkül megszűnik, soron kívül kell elszámolnia a 19KOZ közleményben tartalékolt és a 2019. január 1-jét követően kiutalt összegek felhasználásáról a 21MKOZ bizonylaton.
Ha a szervezet nem szűnik meg, azonban a kiutalt összegre nem tart igényt és a regisztrációjának törlését kéri, ebben az esetben is a 21MKOZ bizonylaton kell elszámolni és a fel nem használt összeget a benyújtással egy időben visszafizetni.

Ha a szervezet a határidőig a közleményt nem nyújtja be, illetve a közleményében számszaki hibás adatokat közöl, vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és azokat a NAV felhívása ellenére nem javítja, a hivatal kizárja a 2022. évi kedvezményezettek közül.

(NAV)

Adópraxis (2021-05-27)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!