Ez a tartalom 1659 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Módosítható lesz a bejelentés az EKAER szám lezárását követően

2019. 10. 03.

Az adózás rendjéről szóló törvény új rendelkezése 2020. január 1-jétől lehetőséget biztosít a közúti ellenőrzés során feltárt hiányosságok utólagos módosítására az EKAER online felületén keresztül.

Ha az adózó az EKAER szám megállapítása érdekében tett bejelentésben az adózás rendjéről szóló törvény végrehajtására kiadott miniszteri rendeletben meghatározott módosítható adatot hibásan adta meg, akkor a lezárt bejelentést egy alkalommal, az EKAER-szám lezárását követő 3 munkanapon belül, legkésőbb az állami adó- és vámhatóság adott szállítmánnyal közvetlenül összefüggő ellenőrzésének megkezdéséig – az EKAER-ben ezen célra rendszeresített felületen elektronikusan – módosíthatja. A határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem benyújtásának helye nincs.

A bejelentés módosítása esetében a bejelentő pótlék megfizetésére köteles, melynek összege módosítható adatonként 5 ezer forint az érintett tételsorok számától függetlenül. A pótlék a bejelentést követő munkanapon esedékes, annak elengedésére, mérséklésére nincs lehetőség, megfizetésére részletfizetés nem engedélyezhető.

Az új rendelkezést az adózás rendjéről szóló törvény 113/A. és 113/B. §-a tartalmazza.

 

 

Adópraxis (2019-10-03)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!