Ez a tartalom 2101 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Megszűnt a jövedelemigazolás

2018. 03. 06.

2018. január 1-jétől megszűnt az egészségbiztosítási ellátás megállapításához szükséges jövedelemigazolás kiállításának kötelezettsége.

A pénzbeli egészségbiztosítási ellátások és a baleseti táppénz megállapítása során már 2013. július 15-től kizárólag a jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban elért jövedelem vehető figyelembe. Ugyanezen naptól kezdődően a foglalkoztató már csak akkor volt köteles a „Jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához” elnevezésű nyomtatvány (a továbbiakban: jövedelemigazolás) kitöltésére és a biztosítottnak való átadására, ha azt a biztosított írásban kérte.

Ezen változások következtében a jövedelemigazolás jelentősége egyre csökkent, 2018. január 1-jétől pedig már nincs is olyan személyi kör, amelynek az ellátás iránti kérelme elbírálása során a jövedelemigazolásnak még relevanciája lenne. Ezért a jövedelemigazolásra vonatkozó jogszabályi rendelkezések hatályon kívül helyezésre kerültek, tehát jövedelemigazolást a jövőben nem szükséges kiállítani.

Adópraxis (2018-03-06)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!