Ez a tartalom 814 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

MKB Pénztárak- Munkáltatók figyelem: adócsökkenéssel indult 2022!

2022. 01. 26.

Csökkenő adókulcsokkal indult 2022, ami által a nyugdíjcélú és az egészségre fordítandó pénztári juttatások is kedvezőbb adókörnyezetbe kerültek a tavalyi évhez képest. A visszaigényelhető 20% SZJA adókedvezmény miatt továbbra is kifejezetten kedvező nettó juttatási értékkel és a belépésre csábító akciókkal tervezi az újévet az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészségpénztár is!

2022. január 01-től csökkentek a pénztári juttatások adóterhei is, hiszen 2,5%-al 13%-ra csökken a szociális hozzájárulási adó, valamint megszűnik a 1,5 %-os szakképzési hozzájárulás.  Megmarad ugyanakkor a pénztári befizetések után visszaigényelhető 20% adókedvezmény, mely akár évi 150.000 forint adókedvezményre is jogosítja a Pénztártagokat.

Az a munkáltató tehát, aki pénztári hozzájárulást, vagy adományt juttat, azzal számolhat, hogy az adókedvezményt figyelembe véve 41,60% közteher hárul a nettó összegre. Ezáltal mindent egybevetve kedvező, a bérnél magasabb nettó összegű, az egészségpénztárban az egészségmegőrzést és akár alacsonyabb táppénzes napokat támogató juttatást tudnak biztosítani. Nyugdíjpénztár esetén pedig a hosszú távú dolgozói megtakarítás és gondoskodás eszközével élhet jövőre is.

Munkaerő megtartás és motiváció pénztári juttatással

Használja ki a lehetőséget, és ösztönözze munkavállalói pénztári megtakarítását.

Építse be a nyugdíjpénztári és egészségpénztári juttatásokat ösztönzési rendszerébe!

Szűrés, prevenció, vagy egészségbiztosítás 2022-től csak 33,04% adó mellett? Egészségpénztáron keresztül lehetséges!

Munkáltatóként adjon egészségcélú juttatást 33,04%-os adóteherrel! Színesítse a pénztári célzott szolgáltatással cafeteriáját, védje dolgozói egészségét, növelje a kollégák lojalitását!

 

1. ábra Egészségpénztári célzott szolgáltatás juttatási példája a 2022. évtől érvényes adózás mellett

Tegyen az egészségéért és gyűjtsön jövőjére!

A pénztár az egyik legjobb egyéni öngondoskodási megoldás

Használja ki a 20%-os adókedvezményt a vállalati hozzájárulás mellett az egyéni befizetésekre is!

Kisebb-nagyobb rendszeres befizetésekkel, vagy egyszeri, például a gyermeket nevelők részére hamarosan érkező SZJA visszafizetésből is indíthat adókedvezménnyel támogatott pénztári megtakarítást.

Csatlakozzon most akár teljesen papírmentesen, hiteles elektronikus aláírással ellátott nyomtatványunk segítségével.

Ne várjon! Biztosítsa egészségét és nyugdíjas évei anyagi biztonságát. Fontos, hogy ne csak egyféle terve legyen, és a lehetőségei mellett minél több pénzt tegyen félre kifejezetten megtakarítási termékekben, például az önkéntes pénztári megtakarítással és legyen ez teljesen magától értetődő és automatikus, melyre ideális megoldás a rendszeres átutalási megbízás vagy online bankkártyás befizetés.

Tegyen a jövőjéért: lépjen az anyagi függetlenség útjára és fektessen az egészségébe!
 

Időszakos akcióinkat, promócióinkat keresse a facebook/mkbpenztarak oldalon vagy a www.mkbep.hu és www.mkbnyp.hu oldalakon az akciók menüben.

 

MKB Nyugdíjpénztár és MKB-Pannónia Egészségpénztár

 

Adópraxis (2022-01-26)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!