Ez a tartalom 1164 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Az Agrárkamaránál kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása

2021. 02. 18.

2021. január 1-jétől az Agrárkamara vezeti az őstermelők nyilvántartását. Ez a változás egyúttal azt jelenti, hogy a továbbiakban az Agrárkamara látja el a mezőgazdasági őstermelők és az őstermelők családi gazdaságának nyilvántartásával kapcsolatos hatósági feladatokat is.

A családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény 12. § (3) bekezdése alapján 2021. január 1-jétől a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (a továbbiakban: Agrárkamara) vezeti az őstermelői nyilvántartást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által üzemeltetett élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben. 

Ez a változás egyúttal azt jelenti, hogy a továbbiakban az Agrárkamara látja el a mezőgazdasági őstermelők és az őstermelők családi gazdaságának nyilvántartásával kapcsolatos hatósági feladatokat is, és ennek megfelelően, amennyiben a mezőgazdasági őstermelőknek őstermelői jogviszonyt igazoló hatósági bizonyítványra van szükségük, akkor azt már nem a NÉBIH-nél, hanem közvetlenül az Agrárkamaránál kell kérelmezniük.

(Adópraxis Szerkesztőség)

(Lezárva: 2021. február 17.)

Adópraxis (2021-02-18)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!