Ez a tartalom 1233 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

A Kormány meghosszabbítja az ágazati bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban

2020. 12. 09.

A vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban az 50 százalékos bértámogatást jövő év január végéig fenntartja a Kormány – jelentette be Varga Mihály a turizmus és a vendéglátás területének ágazati képviselőivel tartott egyeztetését követően a közösségi oldalán.

A pénzügyminiszter kijelentette továbbá, hogy amennyiben a veszélyhelyzettel leginkább érintett körbe tartozó ágazatok szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók.

Kapcsolódó
koronavirus-hatasa-a-budapesti-turizmusra

Budapest: a COVID legnagyobb vesztese

Kilenc hónapja tart már a COVID rombolása a turisztikai piacon. Az is köztudomású, hogy Budapest helyzete a leginkább kritikus, mivel a főváros turizmusát legnagyobb részben a külföldiek működtették. Márpedig külföldiekre, nagyon úgy tűnik, hosszú ideig nem számíthatnak sem a kereskedelmi szálláshelyek, sem az AirBnb szállásként ismert magánszállásadók.

Varga Mihály közölte: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük. A Kormány ezért a bértámogatás januárig történő meghosszabbítása mellett döntött azzal, ha az ágazat szereplői kezdeményezik, további hosszabbítás is lehetséges.

Az adó- és járulékkedvezmények kapcsán a miniszter kifejtette, hogy azok is megmaradnak, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket kiterjeszti a Kormány az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is – tette hozzá Varga Mihály, megemlítve, hogy a gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak is eredményesen kell részt vennie. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket – fogalmazott a tárcavezető.

(Pénzügyminisztérium)

(Lezárva: 2020. december 08.)

 

Adópraxis (2020-12-09)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!