Ez a tartalom 482 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Érdekli 150.000 forint adókedvezmény? Éljen a bővülő befektetési lehetőségekkel

2023. 02. 27.

Vagyongyarapítás nyugdíjas évei anyagi biztonságát támogató megtakarítással az MKB Nyugdíjpénztárban! Tervezzen Velünk! Máshol is van megtakarítása? Hozza át, és használja ki a pénztári piacon kínált szinte egyedülálló lehetőségünket: mérlegelje élethelyzetét, kockázatvállalási hajlandóságát és fektessen bármelyik, akár az új Lendületes portfóliónkba akár két tetszőleges portfólióban történő vagyon-megosztással! Sőt mi több nem csak az MKB Nyugdíjpénztár, de akár az MKB-Pannónia Egészségpénztár Tagjaként is jogosult lehet a befizetések után járó 20%, összesen akár 150.000 forint adójóváírásra.

Az önkéntes nyugdíjpénztár segít, hogy a mostantól tartósan felhalmozott összegek és 20% adókedvezmény igénybevétele esetén évről-évre gyarapodó vagyona segítségével később is fenntarthassa megszokott életszínvonalát.  Nyugdíjpénztárunk 10-15 éves hozamai kiegyensúlyozottak és követve a hosszabb távú befektetői szemléletet ezzel is támogatják megtakarítása értékmegőrzését, növelését. Fektessen a jövőjébe: fizessen be egyénileg, ha teheti válassza munkáltatói juttatásként és használja ki az Önnek járó maximális adókedvezményt!

Már választható új, magasabb részvény hányadú, Lendületes portfóliónk is

Bővítve a választható befektetési lehetőségeket, 2023. augusztus elsejétől - ha az indításhoz szükséges feltételek teljesülnek-, bevezetjük a Lendületes portfóliót, ami elő-nyilatkozattal már most - akár másik, tetszőleges portfólió mellett is - választható! Az új Lendületes portfólió akár 80% részvénysúlyú, és nagyon magas kockázati szintű, így magas potenciális hozamot kínálhat.

 

Szeretné kihasználni az új Lendületes portfólió lehetőségeit?

Adja le már ma, de legkésőbb 2023. június 30-ig a nyilatkozatát.

 

Figyelem: megfontoltan érdemes élni a portfólióváltás lehetőségével, mert egy alacsonyabb kockázati szintű portfólióra váltás szintén realizálja a veszteséget, ráadásul egy alacsonyabb kockázatú portfóliónak a jövőbeli hozamtermelő potenciálja is alacsonyabb, vagyis a mostani veszteség ott nehezebben fog megtérülni. Egy magasabb kockázati szintű portfólióra váltás esetén is az egyéni kockázatvállalási hajlandóság, élethelyzet és jó időzítés a fő kérdés.

 

Bevezettük a választott portfóliók közötti vagyonmegosztást!

MKB Nyugdíjpénztár Önkéntes ági Tagként megtakarítását két különböző kockázati szintű aktuális portfólióink (Kiszámítható, Klasszikus, Kiegyensúlyozott, Növekedési portfólióink) között illetve előnyilatkozatával akár az új Lendületes portfólió mellett választott egy további portfóliónk között, 10%-os léptékekben megadott tetszőleges arányban – megoszthatja.

Portfólióink között tagsági ideje alatt akár többször is válthat. Éljen a portfólióváltás lehetőségével megfontoltan, élethelyzete és kockázatvállalási hajlandósága mérlegelésével! A Portfólióváltás a www.mkbnyp.hu honlapunkon megtalálható erre irányuló nyilatkozaton tehető meg és az igénylést követő hónap első napjára, mint fordulóra érhető el. Elektronikus ügyintézéssel rendelkező, vagy a portfólióváltás előtt e-ügyintézésre regisztrált Tagjaink a Tagi Portálon keresztül papírmentesen, online jelenthetik be a portfólióváltási igényüket.

 

Bővebben a portfóliókról

 

Tovább a megtakarítás útján önkéntes MKB Nyugdíjpénztári Tagként!

Játsszon promóciós játékunkban és nyerjen!  Fizessen be minimum 50 000 forintot megtakarításának növelésére és ha még nem tette meg iratkozzon fel pénztári hírlevelünkre a május közepéig tartó promóciós időszakban.

Fontos: 500 000 forint egyéni pénztári befizetéssel már Fődíjunk sorsolásán is részt vehet, sőt mi több garantált ajándékutalványra is jogosulttá válik.

Még nem tagunk?  Lépjen be most és vegyen részt különdíj sorsolásunkon is!

Különdíj sorsoláson a 2023. január 1-je után belépett, új tagjaink jogosultak részt venni, akik 50 000 forint egyéni befizetést teljesítenek a promóciós időszakban és feliratkoztak nyugdíjpénztári hírlevelünkre.

A Promóciós játék további részleteiért keresse fel a www.mkbnyp.hu oldalon az akciók menüt.

Pénztártagként minden bizonnyal már jól ismeri az önkéntes MKB Nyugdíjpénztár előnyeit:

  • 20%, akár 150.000 forintos szja kedvezmény
  • Hajrá a hozamért: már előválasztható új, magasabb részvényhányadú Lendületes portfóliónk, illetve,
  • Két tetszőleges portfólió között is megosztható vagyona és még sok más előny várja a jövőbe fektető minden meglevő és új ügyfelünket!

 

Önnek is megéri : MKB Nyugdíjpénztár - Nyereményei

Fődíj:                               3 db 125.000 forint értékű MOL Gift ajándékkártya

Különdíj:                          1 db 50.000 forint értékű MOL Gift ajándékkártya

Díj:                                   7 db 25.000 forint értékű MOL Gift ajándékkártya

Garantált Ajándék:         1 db 25.000 forint értékű DIMENZIÓ-Med ajándékutalvány

Gyarapítsa pénztári számláját a Szabályzatban meghatározott mértékű egyéni befizetéssel

2023.02.15. és 2023.05.17. között és induljon az értékes nyereményeinkért!

Szeretnék nyerni az MKB Nyugdíjpénztár Tagjaként

Befizetéseit online bankkártyával a www.mkbnyp.hu címen, Tagi Portálon vagy az MKB Nyugdíjpénztár Önkéntes ágának bankszámlájára átutalva teljesítheti legegyszerűbben.

*******************

MKB Nyugdíjpénztár – Önkéntes ág - számlaszáma

MKB 10300002-20381501-00003285
Kérjük, hogy a közleményben tüntesse fel nevét, pénztártagi azonosítóját

 

Munkáltatóként előnyös választás a pénztári juttatás a munkaerő megtartásra és motivációra!

Használja ki a lehetőséget, és ösztönözze munkavállalói pénztári megtakarítását.

Építse be az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészségpénztár munkáltatói juttatásait ösztönzési rendszerébe!

Fontos határidő: Pénztártagként éljen az SZJA optimalizálás lehetőségével!

 

Ne feledje kihasználni az adóvisszaigénylést, ha van rá lehetősége. A 2022. évi egészségpénztári és nyugdíjpénztári befizetéseik, munkáltatótól kapott tagdíj-hozzájárulás alapján 20 %, illetve az egészségpénztári 2 éves lekötéseik alapján 10 % és az igénybevett prevenciós szolgáltatás 10 %-a után járhat az SZJA-visszatérítés. A befizetések 20 százalékát (maximum 150 ezer forintot) lehet visszaigényelni összesen a fizetendő adóból. Részletekért keresse weboldalunkat.

 

Az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészségpénztár az adó-visszaigényléshez szükséges – a befizetésekről szóló - adóigazolások kiküldése megtörtént, amelyek segítségével mindenki ellenőrizheti a bevallás tervezetét, és ha kimaradt volna valami, majd pótolhatja. Március közepétől ugyanis elérhetőek lesznek a bevallások tervezete, amiket a NAV előkészít, ezekkel már csak annyi a dolga a Tagoknak, hogy ellenőrzi, és ha kimaradt volna, valami azt pótolja, illetve ha több pénztárban is tagok, akkor kiválasszák és megjelöljék, hogy melyik számlájukra szeretnék kérni az adó-visszatérítést, vagyis leadják a rendelkező nyilatkozatot a véglegesítéshez. A 2022. évi jövedelmek bevallásának határideje 2023. május 22.

 

Ha rövid távú tervei vannak, például szolgáltatásokat és támogatásokat igényelne, az egészségvédelmet és hétköznapi költségeket csökkentő egészségpénztári számláján gyűjtött összegeket érdemes az adókedvezménnyel tovább gyarapítani, míg ha hosszú távra tervez és a nyugodt jövő megalapozása a cél a nyugdíj-kiegészítést szolgáló MKB nyugdíjpénztári számláját érdemes a visszatérítéssel is növelni, hiszen évtizedek alatt ezek a plusz jóváírások akár nagyban is növelhetik a felhalmozást.

Jelen tájékoztató nem teljes körű, kizárólag a figyelemfelkeltést szolgálja az önkéntes nyugdíjpénztári és az egészségpénztári tagsággal összefüggő és/vagy jogszabályon alapuló tájékoztatás a 2023.02. hóban érvényben lévő jogszabályok alapján. Részletes információkról tájékozódhat az MKB Nyugdíjpénztár www.mkbnyp.hu honlapján vagy a +36 1 268 7001 számon illetve az MKB-Pannónia Egészségpénztár www.mkbep.hu honlapján vagy a +36 1268 7614, telefonszámon illetve a két Pénztár ügyfélszolgálatán személyesen a XIII. Budapest, Dévai utca 23 szám alatt.

MKB Nyugdíjpénztár

MKB-Pannónia Egészségpénztár

Adópraxis (2023-02-27)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!