Ez a tartalom 1247 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Év végi visszaszámlálás a pénztári adókedvezmények tárgyévi kihasználásához

2020. 12. 08.

Év vége közeledtével újra fókuszba került az önkéntes pénztári számlákhoz kapcsolódó 20%, akár 150.000 forintos adókedvezmény kihasználása. Optimalizálja nyugdíjpénztári és egészségpénztári befizetéseit most!

Játsszon és nyerjen MKB Nyugdíjpénztári befizetéseivel!


Promóciós játékunkban 100.000 forintos fődíjunk mellett értékes különdíj és 25 db Rossmann ajándékkártya várja a nyerteseket. Játsszon velünk!

A részvételhez regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre és fizessen be nyugdíjpénztári számlájára legkésőbb 2020. december 23-ig.

Befizetéseit online bankkártyával a www.mkbnyp.hu oldalon, vagy az MKB Nyugdíjpénztár Önkéntes Ágazat bankszámlájára átutalva, illetve bankfiókban befizetve is teljesítheti:

MKB Bank 10300002-20381501-00003285

Fontos: a beazonosításhoz nevét és Tagi azonosítóját mindig tüntesse fel az átutalás közleményében.

ONLINE, BANKKÁRTYÁVAL FIZETEK BE!

Az online bankkártyás befizetés minimum T+2 munkanapon teljesül a Pénztár bankszámláján!

Ne feledje, minden esetben számoljon a befizetések eltérő, akár több napos beérkezési idejével a Pénztár számlájára, hogy az idei évre szánt megtakarítása a tárgyévi adókedvezmény kihasználásához ne csússzon át a következő évre.

Legkésőbbi, javasolt befizetési határidők:
•    Banki átutalás elindítása esetén: 2020.december 30.
•    MKB bankfióki befizetéssel: 2020. december 30.
•    Holnapunkról indított online bankkártyás befizetéssel: 2020. december 28.
•    Csekkes befizetéssel 2020.december 28.

Fontos: a beazonosításhoz nevét és Tagi azonosítóját mindig tüntesse fel a csekken
Számlaegyenlegét, egyéb adatait a Tagi Portálon bármikor megtekintheti, ahol ellenőrizheti, aktuális egyenlegét is.

 

Játsszon és nyerjen MKB-Pannónia Egészségpénztári befizetéseivel!
Promóciós játékunkban 100.000 forintos fődíjunk mellett értékes különdíj és 25 db Rossmann ajándékkártya várja a nyerteseket. Játsszon velünk!
A részvételhez regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre és fizessen be egészségszámlájára legkésőbb 2020. december 23-ig.


Befizetéseit online bankkártyával a www.mkbep.hu oldalon, vagy az MKB-Pannónia Egészségpénztár bankszámlájára átutalva, illetve bankfiókban befizetve is teljesítheti:


MKB Bank 10300002-20177920-00003285
Fontos, hogy a közleményben tüntesse fel nevét, pénztártagi azonosítóját és az egyéni befizetés jogcímet.

ONLINE, BANKKÁRTYÁVAL FIZETEK BE!


Az online bankkártyás befizetés minimum T+2 munkanapon teljesül a Pénztár bankszámláján.

Számlaegyenlegét, egyéb adatait, esetleges jogosulatlan és adókötelezettséget jelentő vásárlásait a Tagi Portálon, Személyes tárhelyén bármikor megtekintheti, ellenőrizheti, aktuális egyenlegét a (1) 268 7614-es telefonszámon is lekérdezheti a nap 24 órájában.

 

Tervezzen időben, ne hagyja az utolsó pillanatra a befizetést!


Ha szeretne részt venni promóciós játékunkban érdemes még karácsony előtt (12.23. előtt) elindítania befizetését, de főszabály szerint minden, a Pénztár bankszámlaszámára december 31-ig beérkezett befizetés az adókedvezmény igénybevételének alapja lehet.


Kérjük, minden esetben számoljon a befizetések eltérő, akár több napos beérkezési idejével a Pénztár számlájára, hogy az idei évre szánt megtakarítása a tárgyévi adókedvezmény kihasználáshoz ne csússzon át a következő évre.


Az adókedvezményről


Adókedvezmény a mindenkori személyi jövedelemadóból érvényesíthető. Az adókedvezményre jogosító tételeket összevontan, valamennyi önkéntes pénztárba történő befizetéssel együttesen kell figyelembe venni, maximális összege 150 ezer forint. Az elérhető visszatérítést most még minden további félretett forinttal növelheti, 750.000 Ft-os befizetéssel pedig akár a teljes kedvezmény is az Öné lehet.


Adókedvezményre jogosító befizetésnek minősülhet a Pénztár számlájára december 31-ig beérkezett és jóváírt:
•    egészségpénztári és nyugdíjpénztári egyéni befizetések összegének 20%-a,
•    sőt egészségpénztári egyéni számla kétéves lekötése után 10%-os kedvezmény a lekötés évében, tárgyévi beérkezés esetén és a tárgyévben igénybe vett prevenciós szolgáltatások után járó 10%- adókedvezmény,
•    a munkáltató hozzájárulás és/vagy adomány pénztárba utalt* összegének 20%-a.
(*a decemberi tagdíjbefizetések jellemzően januárban kerülnek a munkáltató által átutalásra)


Fontos tudni, hogy az Ön számára 2020-ban elérhető adókedvezményt 2021. évben esedékes személyi jövedelemadó bevallásakor tudja érvényesíteni.
Pénztárunk az szja visszaigényléshez 2020. évi befizetései alapján készített adóigazolást legkésőbb 2021. február 15-ig – elektronikus ügyintézők számára a tárhely útján, e-ügyintézéssel nem élő Tagjainknak postai úton – küldi majd meg.

MKB Nyugdíjpénztár: Fektessen a jövőbe!
Érdemes lépnie és az év végi adóoptimalizáló befizetés mellett állandó átutalással, vagy a honlapunkon elérhető online bankkártyás befizetéssel rendszeresen takarékoskodnia. Automatizálja befizetését és ne feledje: hosszútávra tervezni bizonytalan időkben a legfontosabb! Ha lehetősége van ezt a kiadást vállalni, kérjük, növelje nyugdíjpénztári a megtakarítást, és alapozza meg ezáltal is jövőjét!


BEFIZETEK MOST ONLINE!


MKB-Pannónia Egészségpénztár: Számoljon az egészséggel!


Érdemes most lépnie és év végi adó-optimalizálás mellett, állandó átutalással, vagy a honlapunkon elérhető online kártyás befizetéssel rendszeresen is takarékoskodnia. Automatizálja megtakarítását és használja ki továbbra is, hogy egészségszámlájáról finanszírozhatja akár az egész család egészséggel összefüggő kiadásait, valamint szinte minden élethelyzetben támaszkodhat a pénztári támogatásokra, a gyerekszületéstől, a munkanélkülivé váláson át, a tervezett és váratlan kiadásokig.

BEFIZETEK MOST ONLINE!


MKB Nyugdíjpénztár és MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Adópraxis (2020-12-08)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!