Ez a tartalom 188 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Munkáltatói gondoskodás egészségpénztári és nyugdíjpénztári juttatással!

2023. 12. 14.

A Pénztári lehetőségek kihasználásával a munkáltatók új utat találhatnak a munkavállalók hosszú távú és egészségcélú előmozdításában.A vállalati juttatások és törzsgárda jutalmak olyan eszközök, melyek hatékonyan támogathatják a kulcsfontosságú kollégák megtartását, motiválását. Az egészségpénztári célzott támogatás kedvező adózása és differenciálhatósága miatt, a vállalati hozzájárulás pedig a dolgozó által visszaigényelhető 20% adókedvezmény miatt bérnél magasabb nettó juttatási értéke miatt válhat egyre fontosabbá a munkáltatókat, munkavállalókat is hatékonyan segítő vállalati eszköztárban.

Munkaerő megtartás és motiváció adóelőnnyel

Az MBH Gondoskodás Egészségpénztár és az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár lehetőséget kínál a munkáltatóknak a munkaerő megtartására és motiválására a pénztári juttatások használatával. Az egyszerűség, a biztonság és a rugalmasság mellett az adózási előnyök is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a vállalati juttatások egyre vonzóbbá válnak mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára. A pénztári megtakarításoknak egyik legnagyobb előnye az egyszerűség és a sokoldalúság. Az MBH Gondoskodás segítségével a munkáltatók változatos módokon támogathatják munkavállalóiakat. Az év során bármikor lehet az egészségpénztárban meghatározott célokra nyújtott kedvező adózású célzott szolgáltatással, vagy bármelyik pénztár típusban eseti adománnyal is segíteni a dolgozókat. A talán legközismertebb munkáltatói hozzájárulás pedig az államilag biztosított 20% dolgozói adókedvezmény miatt a bérnél magasabb nettó juttatási értékkel emelkedik ki a cafetéria-rendszereken belül.

A nyugdíjcélú rendszeres juttatás és eseti premizálás növeli a dolgozók hűségét, illetve motiválja a munkavállalókat a rendszeres megtakarításra, azzal, hogy segít megtervezni a nyugdíjas éveiket. A pénztár által kínált befektetési politika, többféle választható portfólió és alacsony költségszint biztosítja a megtakarítások értékállóságát és biztonságát. Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár lehetőségei révén a munkáltatók által biztosított vállalati befizetésekkel a munkavállalók olyan eszközt kapnak, amellyel hosszú távú pénzügyi stabilitást teremthetnek maguknak.

Az MBH Gondoskodás Egészségpénztáron keresztül a munkáltatók hozzájárulhatnak a munkavállalók és családtagjaik egészségének megőrzéséhez, emellett akár más fontos kiadások például lakáshitel-törlesztés finanszírozásához is. A pénztárban elérhető akár alacsony havidíjú, értékes biztosítási védelmet tartalmazó vállalati és egyéni egészségbiztosításokat is kínál, amely szintén nagy segítséget jelenthet és akár a kevesebb táppénzes naphoz, így hatékonyság-növekedéshez vezethet. 2024-től emelkedik a minimálbér, így az egyes szolgáltatásokra vonatkozó keretösszegek is: nő a lakáscélú jelzáloghitel-támogatás, a beiskolázási támogatás, vagy épp a felsőoktatási költségtérítés igényelhető összege is.

A vállalati üzenet a munkatársak felé egyszerű: "Fontos vagy a számunkra!"

 
 

Béren kívül is fókuszban az egyszerűség, differenciálhatóság és rugalmasság

A munkavállalók könnyen hozzáférhetnek megtakarításaikhoz. Felelős munkáltatóként az önkéntes pénztári megoldások alkalmazása 2024-ben is fontos cél. A költséghatékonyságot, eredményességet, versenyképességet növelő eszköztár fontos része lehet az MBH Gondoskodás.

Munkaerő megtartás és egészségvédelem célzott juttatással

Szűrés, prevenció, vagy egészségbiztosítás csak 33,04% adó mellett? Egészségpénztáron keresztül lehetséges!

Gondoskodjon célzottan az egészséges munkahelyi feltételek megteremtéséről. Támogassa munkatársai egészségének megőrzését foglalkoztatási jogviszonyuktól függetlenül pénztári célzott szolgáltatással és növelje vállalata hatékonyságát! Differenciálható megoldás kedvező adózással, csupán 33,04 %-os adóteherrel! Színesítse a pénztári célzott szolgáltatással cafeteriáját, védje dolgozói egészségét, növelje a kollégák lojalitását!

1. ábra Egészségpénztári célzott szolgáltatás juttatási példája 100.000 Ft juttatás esetén

Rendszeresen és alkalmanként is érdemes számolni vele, hiszen célzott konstrukcióban szabadon választható az egészségügyi szolgáltató és juttatási cél, csomag is. Manager-szűrés, orvosi, fogászati ellátások, látásjavítás, vagy biztosítás? Igényei szerint, akár egyszerre több is megvalósítható. A felhasználás célját a Pénztár garantálja.

Támogassa 2024-ben (is) munkavállalói pénztári tagdíjfizetését!

A munkáltatói hozzájárulás olyan, kényelmes és egyszerű juttatási forma mellyel akár kisebb összegekkel is hatékonyan tudja támogatni munkatársai nyugdíjcélú megtakarításait.

Nyugdíjas dolgozók részére is elérhető és hasznos. A munkavállaló 20% adó-visszatérítésre jogosult a munkáltatói juttatás nettó összege után.

Jutalmazza kollégáit differenciáltan!

A támogatói Adomány kiválóan alkalmas a jogosultak differenciált elismerésre, törzsgárda-jutalomra és premizálási célokra. Független a munkáltatói hozzájárulástól. A lojalitásnövelés és megtartó-erő fokozás hatékony eszköze, ami azok részére is biztosítható, akik a céggel nem állnak munkaviszonyban (pl. megbízási szerződéssel foglalkoztatottak). Év végén is jó döntés!

 

2 ábra Juttatási hatékonyság, Kalkulációs példa Átlagos 1 havi, bruttó 400.000Ft-os munkáltatói  juttatás esetén

Adomány juttatás esetén az adókedvezményt figyelembe véve mindössze 41,60% közteher hárul a nettó összegre. Ezáltal a támogatói adomány mindent egybevetve a bérnél kedvezőbb, magasabb nettó összegű juttatás.

Használja ki a lehetőséget, és ösztönözze munkavállalói pénztári megtakarítását!

Építse be a nyugdíjpénztári és egészségpénztári juttatásokat ösztönzési rendszerébe!

Tudjon meg még többet a hatékony munkavállalói ösztönzésről!

Nézze meg a 2023.11.22.-i MBH Gondoskodás munkáltatói online ügyfél-találkozó előadásait!

Megtekintem az előadásokat

Gondoskodjon az egészségéről és a jövőjéről!

Játsszon az értékes nyereményekért a 100.000 forint értékű ajándékkártyákért és különdíjakért!

Tudatos döntéssel most gondoskodhat nyugdíjas éveiről és egészségéről.
Év végén nem csupán a 20%, akár 150.000 forintos adókedvezmény miatt éri meg növelni a pénztári megtakarításokat. Pénztártagjaink most értékes nyereményeket is hazavihetnek!
Nem kell mást tennie, mint 2023.12.21-ig Pénztártagként regisztrálni promóciós játékunkba, feliratkozni a pénztári e-mail hírlevelekre és befizetéseivel gyarapítania saját vagyonát akár az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztárban, akár az MBH Gondoskodás Egészségpénztárban.

Nem Pénztártag? Ne várjon: most még jobban megéri belépni a belépési akciónk alatt!

Tegyen a jövőjéért, ha most lép ajándékot is ér! Nyugdíjcélú megtakarítás elindítását egy 10 ezer forint értékű Media Markt ajándékkártyával ajándékozzuk meg az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztárban.

Tegyen az egészségéért, legyen Ön is egészségpénztári tagunk! Egészségcélú megtakarításának elindítása ajándékot érhet! Garantált ajándékként 15 ezer forint értékű Dimenzió-Med ajándékutalvány jár az MBH Gondoskodás Egészségpénztárban.

Hívja fel családtagjai és ismerősei figyelmét is a lehetőségekre! Részleteket keresse a www.mbhep.hu és www.mbhnyp.hu oldalakon az akciók menüben.

Részletekért keresse weboldalinkat.                                                                                         

Kövessen minket a közösségi médiában is: facebook.com/mbhpenztarak

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár és MBH Gondoskodás Egészségpénztár

Adópraxis (2023-12-14)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!